Buruna Dolgu
Günümüzde yeni teknolojilerin gelişmesiyle birlikte ameliyatsız kozmetik cerrahi teknikleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Bunlar arasında en yaygın kullanılanı burun dolgusu uygulamalarıdır.
Burun Dolgusu; burnu ameliyatsız bir şekilde daha güzel hale getirmek için çeşitli dolgu malzemeleri kullanılmasıdır. Burun dolgusu tekniği ile doldurma, arka burun kaldırma, burun ucu kaldırma vb. gerçekleştirebilir. Küçük deformasyonlar düzeltilebilirsiniz. Burun dolgusu; burnun görünümü düzelten bir uygulamadır ve ameliyatsız değiştirilebilmektedir.
Burun dolgusunda genellikle hyaluronik asit ve türevleri kullanılır. Estetik cerrahiden korkan hastalar, cerrahiye engel hastalıkları olan hastalar Hastalar daha çok burun dolgu işlemini tercih etmektedir. Cerrahi müdahale kullanılmayan Burun dolgusunda Kontur kusurlarını ve asimetriyi ortadan kaldırılmaktadır.
Buruna Dolgu Uygulaması Hangi Durumlarda Uygulanabilir?
Burun dolgusu tekniği, burun eğriliği problemi, burundaki küçük veya büyük burun Kemer görünümü, düşük burnu ucu, düşük burun burun sağlığı problemlerinde uygulanmaktadır. Burun dolgusu işlemini gerçekleştirmeden önce hastaya özel muayeneler yapılmakta ve plana göre hareket edilmektedir. Burun dolgusu ameliyatından korkan ve hızlı bir şekilde günlük hayata dönmek isteyen kişiler, Burun şekil bozukluklarını ameliyatsız düzeltmek için Buruna Dolgu işlemini tercih etmektedir.
Buruna Dolgu Uygulaması Kimlere Uygulanabilir?
Buruna dolgu işlemleri özellikle burundaki hafif eğrilikler ve Burun ucu düşük olan kişiler için uygulanmakadır. Burun dolgusu işlemi 18 yaşını geçen herkese güvenle uygulanabilir.
Buruna Dolgu Uygulamasının Kalıcılığını Ne Kadar Sürmektedir?
Burun dolgusu ile yapılan diğer cerrahi işlemlerlere göre kalıcılığı düşüktür. Burun dolgusunda kullanılan dolgunun içeriğine ve burun şekline göre İşlemin kalıcı süresi 1 ila 2 yıldır.
Buruna Dolgu Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Burun dolgunun en büyük avantajlarından biri herhangi bir ameliyat uygulanmamasıdır. burun estetiği ameliyatı olmak istemeyen hastalar, yüz hatlarına uygun bir burun şekli elde etmek için burun dolgusu tekniğinden faydalanabilirler Burun dolgusu işlemi öncesinde hastanın yüz analizi yapılmaktadır. burnun dolgusu işlemleride diğer cerrahi işlemler gibi dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Burun boşluğu dolgusu işleminde ilk olarak burun boşluğu dolgusu yapmaya karar veren hastadır. İsteği dinledikten sonra burunda doldurulması gereken noktalar netleşir. Dolgu yapılacak alana veya alana karar verildikten sonra burun dolgusu yapılır. Ameliyatın ağrısız olması için anestezik krem kullanılır.
Buruna Dolgu Uygulamasında İşleminde Süreç Nasıl İşler?
Burun dolgusu işlemi öncesinde hastanın yüz analizi yapılmalıdır. burun dolgusu operasyonları da diğer cerrahi işlemler gibi dikkatli bir şekilde planlanmalıdır. Burun dolgusu esnasında ilk olarak burun boşluğu dolgusu yapmaya karar veren hasta dinlenir.İsteği kayıt altına alındıktan sonra burunda doldurulması gereken noktalar netleşir. Dolgu yapılacak alan veya alana karar verildikten sonra burun dolgusu yapılır. Ameliyatın ağrısız olması için anestezik krem kullanılır. Bu sayede bölgesel operasyon Bir süre hissiz kalması sağlanır. 20-30 dakika süren hissiz bir işlemden sonra Burunda belirli bir alana dolgu malzemesinin enjekte edilmesi için iğne kullanılır. Burun dolgusu ameliyatsız rinoplasti seçeneklerinden biridir. Hastaneye yatmaya gerek bırakmadan işlem sonrası günlük hayatınız kolayca geri dönebilirsiniz.
Buruna Dolgu İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Burun dolgusu operasyonu öncesinde hasta muayene sırasında yaşadığı hastalıkları doktora belirtmeli, Ameliyatı yapan cerraha detaylı olarak anlatılmalıdır. Ayrıca işlemden önce Tüm ilaçlar işlemi yapacak olan doktora detaylı olarak belirtilmelidir.
Buruna Dolgu İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Burun dolgusu işlemi yapıldıktan sonra bir gün boyunca burun ve çevresinin dikkatlice temizlenmesi gerekir. İşlem yapılan burun ovalanmamalı veya masaj yapılmamalıdır. Ayrıca buruna dolgudan sonra üç gün boyunca , banyo ve saunalardan kesinlikle kaçınılmalıdır. Ayrıca dolgu işleminden sonra şişlik, morluk vb. Bu durumda derhal bir doktora danışmalısınız.
Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!